26 Nov, 2022
A- A A+

Facebook twitter You Tube Instagram

pahangtourism 

Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser

KUANTAN - Seorang jurugambar tidak menyangka bidikan lensa kameranya dengan tema sekitar 1950-an menjadikan karya itu tular di media sosial. Mohd Faezrul yang memuat naik gambar berkenaan di Facebooknya mendapat perkongsian ramai di laman sosial terkenal.  Menurutnya, Rumah Klasik yang terletak di Galing menyimpan ribuan koleksi barangan antik bernilai tinggi. "Saya mahu membawakan konsep vintage. Saya dan model yang juga klien sepakat mengenakan pakaian yang bertepatan dengan tema Rumah Klasik.

"Saya tidak menyangka idea itu menjadi dan kini tular di media sosial. Rumah Klasik bukan sahaja menempatkan barangan vintage tetapi dekorasinya berjaya mewujudkan semula momen dahulu kala," katanya ketika dihubungi. "Bagi saya Rumah Klasik Kuantan satu destinasi unik dan patut dikunjungi jika ke Kuantan. Inilah lokasi yang boleh memberi kefahaman kepada generasi baharu mengenai kehidupan masyarakat zaman dahulu. "Rumah ini juga memang menyediakan peluang untuk orang ramai merakam fotografi atau kenangan indah perkahwinan," katanya.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/59442/EDISI/Pahang/Rumah-Klasik-Kuantan-imbau-kenangan © 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

 

 mygov sukpahang pemudah hrmis bpa iim jpa ksn mampu msc spa spr

Jumlah keseluruhan kedatangan pelancong ke Pahang dari tahun 2015 sehingga 2021
Dasar Privasi Peta Laman MYMesyuarat Procurement FOI
Sistem Bayaran Sewaan Premis Sistem TPSS Sistem Aduan SPAB
.